Stuguns BK

Referat: Östersunds FK - Stuguns BK

Hofvallens B plan. Resultat 4-3, (0-3)

Kan erkänna att skriva detta referat va mer gruvsamt än vanligt, efter gårdagens rysare som slutade i besvikelse. (Vår duktige tränare Ante Jacobsson va laddad, det syntes) la upp strategin som vi jobbat på ett tag nu.

Att möta ÖFK U19, Akademi på konstgräs är ingen önskedröm direkt. Det laget har väl några hundra träningspass mer än oss och ett lag till som sitter på bänken under matchen.

Vi hade en bra trupp idag samt ordinarie startelva i det närmaste. Mycket folk på matchen, några 100 i alla fall.

1a halvlek var väl en av de märkligare, häpnadsväckande jag upplevt inom denna sport och då har jag varit med ett tag, sen mitten på 70talet.

Bra start av oss i 1a och det fanns hunger och vilja att visa att vi också kan. Vi skapade möjligheter direkt, gör ett mål bortdömt för offside. Minuten efter Sebastian igenom på vänsterkanten, mycket nära mål.

Minut 8: Nils Jonsson skadad, spelade ej mer. I samma veva gör Douglas Lundqvist 1-0 till oss på ett kanonskott utanför straffområdet, vild glädje förstås.

ÖFK skapade också, men vi försvarade bra samt oskärpta avslut från ÖFK. Tilläggas bör att vår grymme målvakt, 16årige Linus Söderberg/Stoller gjorde två frilägesräddningar. Stabilt i övrigt.

19 min: Sebastian Lievano gör kyligt 2-0 till SBK via genombrott på vänsterkanten. Assist och fint förarbete från Abazar. Strax efter Abazar helt fri, inspel I mitten. Sjukt nära 3-0 där.

3-0 till oss kom ändå i minut 29 genom starke Johan Sahlin, förarbete och inspel från höger av Douglas Lundqvist.

Halvtid : 3-0 till Stuguns BK mot detta ÖFK lag. Kändes overkligt på nåt vis. Det är sånt här man vill uppleva när man jobbar i styrelse och Stuguns BK. Ger alla inkl mig energi att jobba hårdare.

Har ju sett att det finns kunnande, vilja och en grym laganda i detta lag. Det är Stuguns BK!!!!! En stabil fotbollsförening i Jämtland med fina traditioner. Bara vi får träna bra framöver och spela mera ihop. Såg det i 2a halvek mot Offerdal också.

Det går inte jämföra förutsättningarna för oss och de flesta övriga lag i div 4. Det vill jag alla ska förstå. Men vi gör så gott vi kan och lite till. Vår trupp är tunn och vi är känsliga för skador. Men vi kommer aldrig vika ned oss, its simple as that!!

Vi visste ju att det skulle bli orkanstyrka i spelet från ÖFK i 2a. Mycket riktigt. Stryk av Stugun??? Fanns nog inte på deras karta. Tror ÖFK underskattade oss faktiskt.

2a halvlek: vi hamnade under press i långa perioder. 54 min: ÖFK gör 1-3 genom Josef Hermansson på en fin frispark stenhårt i höger burgavel, otagbart för Linus.

66e min: Karl Anjevall gör 2-3, inspel från vänster, direktskott, tyvärr för mycket bolltittande i SBK där och tappade markeringar. Förståeligt också ska erkännas.

68 min: ÖFK gör 3-3 på straff, en onödig sådan orsakat av Stuguförsvaret.

78 min: ÖFK gör 4-3, ungefär på samma sätt som förra målet. Vi orkar, kan inte hålla emot. Högt tempo matchen igenom och grabbarna fick slita oerhört.

Efter det så kunde vi skapa och jämna ut spelet lite och skapa lite framåt. Vi fick tre hörnor bl.a, tyvärr utan resultat. Hörnor måste vi jobba på, bara underkända i mina ögon.

I matchens 80 minut kom vår stora, chans till poäng, vi fick straff som tyvärr ÖFK,s målvakt kunde rädda. Så tungt alltså. Sjukt nära 4-4 där.

Matchen slutade 4-3 till ÖFK.

Öfk drar på sig många gula kort och ett rött. Spelade över gränsen i många närkamper. Tyvärr åkte vi på skador men hoppas alla ska vara tillbaka nästa match Ås hemma nu på tisdag.

Detta var vår bästa match i år och vi tar steg framåt hela tiden. Bevisade det idag.

Spelarkritik; Först och främst mv Linus Stoller/ Söderberg 16 år och gjort stora framsteg tills i år, vad månde bliva av den grabben.

Sen övriga i laget, samtliga spelare ska ges beröm för inställningen och viljan. Det bådar gott för framtida matcher. Kevin Åkerlund gör sin bästa match hitills, bra defensiv.

Sebastian Lievano snabb och svårstoppad, gjorde sitt första SBK mål idag. Anders Roos, Johan Sahlin, Kalle Sandelin pålitliga kuggar som aldrig viker ned sig.

Hoppas ni kommer och stöttar laget på tisdag. Ås hemma, Stuguns IP Tisdag 4 juni kl 19.00.